Top 10 voetklachten
  1. Eelt
  2. Eeltkloven
  3. Ingegroeide nagel
  4. Kalknagel
  5. Likdoorn
  6. Schimmelnagel
  7. Traumanagel
  8. Wratten
  9. Zweetvoeten
  10. Zwemmerseczeem
Wist u Dat?
* Dat vrouwen vier keer zoveel last hebben van voetproblemen hebben dan mannen? Eén van de oorzaken hiervan is het langdurig dragen van schoenen met hoge hakken.
* Dat 57% van de bevolking een of meerdere keren in het leven te maken krijgt met gezondsheidsklachten met betrekking tot de voeten?
* Dat een gemiddeld persoon per dag 8000 tot 10000 stappen neemt? Dat komt overeen met verscheidene kilometers, en opgeteld is dat 185000 km in uw hele leven oftewel meer dan vier keer de wereld rond.
* Dat de conditie van uw voeten een afspiegeling is van uw totale gezondheid? De eerste symptomen van ziekten en afwijkingen zoals arthritis, diabetes, neurologische en hart- en bloedvaatproblemen treden vaak op aan de voeten. Dus voetklachten kunnen het eerste teken zijn van medische klachten van meer ernstige aard.
* Dat likdoorns en overmatig eelt worden veroorzaakt door wrijving en druk van de huid bij het dragen van schoenen? Als de eerste pijngevoelens worden genegeerd dan ontstaan likdoorns en eeltplekken als een natuurlijke reactie van het lichaam om de gevoelige plekken te beschermen.
* Dat per jaar gemiddeld ongeveer 19 procent van de bevolking te maken krijgt met 1,4 voetklachten?
* Dat ongeveer 5 % van de bevolking last heeft van infecties aan de voeten?
* Dat ingegroeide teennagels en andere problemen met de nagels jaarlijks voorkomt bij 5% van de bevolking?
* Dat ook ongeveer 5% van de bevolking jaarlijks last heeft van likdoorn of eeltplekken? En er zijn meer mensen die deze klachten niet laten behandelen dan die dat wel doen.....
Bron: www.voetverzorging.nl
www.voetverzorging.nl