Even voorstellen
Mijn naam is Renate Hermans. Sinds 2005 heb ik een pedicurepraktijk aan huis die van alle gemakken is voorzien. Ik wil u via deze site goed informeren wat een vakkundige pedicure voor u kan betekenen bij voetklachten, maar ook preventief.

Als gediplomeerd pedicure behandel ik al uw voorkomende voetproblemen als likdoorn, kloven, overmatige eeltvorming en ingegroeide nagels. Diabetes- en reumapatiënten kunnen ook bij mij terecht omdat ik beschik over de zogenaamde aantekeningen: diabetische voet en reumatische voet. Hierdoor kunt u in de meeste gevallen in aanmerking komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar. Tevens beschik ik over de aantekening: nagelbeugeltechniek (om de groei van de nagel te reguleren ter voorkoming van het ingroeien van de nagel). Voor de liefhebber is ook de aantekening voor de cosmetische voet in mijn bezit. Een cosmetische behandeling is dus een mogelijkheid bij mij om uw voeten eens lekker te verwennen.

Bij mij staat professionaliteit, kwaliteit en service voorop. Ik blijf me omscholen en beurzen bezoeken om van de nieuwste technieken op de hoogte te blijven. Tevens werk ik met de nieuwste spraytechniek ook wel nattechniek genoemd. Deze zorgt dat u minder last heeft van wrijving tijdens behandeling en tegelijkertijd de behandeling veraangenaamd wordt door de verkoelende en verzachtende werking van water. Alle instrumenten worden na de behandeling grondig gereinigd en gedesinfecteerd volgens de code van de voetverzorger.

Provoet
Ik ben aangesloten bij Provoet, de landelijke beroepsorganisatie van pedicures. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat ik in het bezit ben van een door de branche goedgekeurd diploma inclusief de bovengenoemde aantekeningen.
                                                                                                          
Wat betekent het lidmaatschap van de pedicure bij ProVoet
* het bezit van een door de branche goedgekeurd vakdiploma;
* de mogelijkheid tot het volgen van bij- en nascholing;
* de mogelijkheid tot het bijhouden van vakliteratuur;
* de mogelijkheid tot het bezoeken van congressen, studiedagen en vakbeurzen;
* de mogelijkheid tot het leggen van contacten met collega's via districtsbijeenkomsten.

Wat doet een pedicure zoals ik nu eigenlijk?
Een basis- / voetbehandeling bestaat uit:
* de verzorging van nagels en nagelomgeving (nagelwallen);
* het verwijderen van overtollig eelt;
* het verwijderen van verschillende soorten likdoorns (eeltpit / eksteroog);
* de behandeling van kloven.
Daarnaast kan een pedicure van ProVoet u onder andere voorlichten en adviseren over:
* standafwijkingen van de voet;
* schoenen;
* het gebruik van hulpmiddelen in en aan de schoen;
* adviserend doorverwijzen naar huisarts, specialist of podotherapeut.

Waaraan herkent u een vakbekwame pedicure?
U herkent de professionele pedicure aan het logo van ProVoet. Gediplomeerde leden voeren dit logo op hun gevelbord, afsprakenkaartjes etc. Verder adverteren zij collectief onder het ProVoet logo in de Gouden Gids. Kortom, de pedicures die gemotiveerd en serieus met het vak bezig zijn, sluiten zich aan bij ProVoet! En daar ben ik er één van. Veel plezier met het bekijken van de rest van mijn website en ik hoop u binnenkort in mijn praktijk te mogen ontvangen.

Terug naar boven